M U S T R E A D!!~~

1. Tempahan yg dibuat mengambil masa selama 1 hingga 2 minggu bergantung kepada kuantiti tempahan dan mengikut giliran.
*Tetapi,kalau ada yang mahu siap dalam masa cepat,boleh beritahu dan berbincang.

2. Sila klik pada gambar untuk melihat gambar dengan lebih besar dan jelas.

Thursday, November 5, 2009

My DD-I-Y (Design & Do-It-Yourself) Wedding Project~~

ok...utk kawen kite aritu...
...sory ye if muak bace cite psl kawen jek..hehe
lebih kpd buat sndri sumenye...
...dr door gifts,pelamin,kerusi pelamin


~Pomander Ball~

bebola api (hehe..) ni buat sndri...
...gune crepe paper...wt bunga carnation
klu yg bunga roses tu kite x brape ske..lg berkenan yg bunga carnation punye...
=)


(sory x jelas....gmbr dr camera hp je ni...huhu..)

 


~Door Gift utk tetamu lelaki~

yg jenis bwh ni makcik kite yg buat...


(sory x jelas..gune camera hp jgk...)

yg jenis bwh ni plk,kite dgn ibu kite yg buat...


(gune camera hp...sory..)



~Pelamin~

pelaminan,bunga-bungaan,pentas,sofa,sume sndri buat..
...dats y simple jek
hehek...





 ~Door Gift utk pihak belah lelaki~

dibuat oleh makcik kite jgk...





~Corsage~

simple corsage je buat...
=)


 (sory...camera hp jek..)


cthnye mcm kezen kite kt bwh ni pki...





~Hand Bouquet~

psl handbouquet plk...
...asalnye xde handbouquet...then kite tgh mekap utk sanding tu,makcik kite buatkan handbouquet tu
kire btl2 last minute punye handbouquet laa...
...hehehe...rembat je bunga tiruan rose puteh,then lilit je dgn riben..abes cite...
tp kite ske..cuz nmpk mcm real..means xde la nmpk mcm keras je yg mcm hand-tied handbouquet yg slalu tu...
hahahakk~~

 



(bunga di tgn itu...hehe..)



~Flower Girl Dress, Ribbon Hairband n Basket~

dress dijahit oleh ibu ku yg tercinta n tersayang...
...thanx a lot ibu
sgt santek tau dress flower girl tu...
...then bakul kecik pon hias sndri,tp mmg wt sgt simple
sama jgk mcm hairband..juz ikat ribbon kt kepala n tmbh aksesori sket,tp stil sgt simple... =)
...ade sape2 nk sewa 1 set x?
hehehe...






~Doorgift for tetamu perempuan~




tp ade jgk tetamu lelaki yg mintak frame ni..
hehe..
so,sesape yg ade frame ni,means die g la wedding kite aritu...
exclusive ye...
=)



9 comments:

miss capricorn said...

kak fatt,kte suka la pomander ball..unik..kte suka pelamin.simple and nice..kte suke baju akak..kte suka doorgift tu..kte suka bykkkkkk
..eeh mcm suka semua je..
tp sy sgt tak kreatif..kalau bwat sendiri confirm tak jadi ni.


pssst..bile bisnes nak start.x sbr ni nk order =)

Yann said...

hi dear,

berminat btol dgn bebola api tu,,kaler pink..nice!

plishhhh..plishh
ajar i
huhu

sararisa said...

ye la dear...pomander ball tu...pekata u ajar step by step...huhuhu....cumill la plak!!

mr and mrs sapic said...

fatt saya yann...
knal saya lg x??ttbe nk tany harge sewa tok dress flower girl...brape eh??ade bape pasang???

Fatt.Nazz said...

miss cap>>hehe...sume ske ye...thanx..=)
ala dik..msti blh wt punye pomander ball tu...yg x kreatif pon blh jgk wt..senang je dik... =)

yann & sararisa>>ok2 dear..nnt free2,kite wt tutorial bebola api k..hehe...

yan sapic>>oh kamu~~
masakan tidak ku kenal kamu...
hehe...
nnt kite discuss dgn ibu nk bg sewa brape...
npe? utk wedding ko nnt ke?
hekk....
;P

mr and mrs sapic said...

lbh kurang mcm i2 lah..huhu...tp kan sume calon2 flower gurl saya umor dlm 4 thn- 8 thn...kalo yg 4 thn 2 muat x???

Fatt.Nazz said...

yg 4 thn tu,muat kot rasenye..
tema kaler pink jgk ke? samakah?
hehehe...

zaza said...

hai.. salam kenal fatt :-) mase tgh meng google pasal diy kerusi pelamin tibe- tibe terjengah blog fatt ni.. Mungkin dah jodoh :) memg ske sgt cite pasal keje kawin fat ni... kebanyakkan nye sume diy.. mmg diy adalah salah satu care untuk menjimatkan kos kawin ni.. Insya'allah akan jadi macam fatt ber DIY mase kawin nanti :-)

Fateha Firdhaus said...

zaza>>terima kasih byk3 zaza...selamat berDIY ye... :))