M U S T R E A D!!~~

1. Tempahan yg dibuat mengambil masa selama 1 hingga 2 minggu bergantung kepada kuantiti tempahan dan mengikut giliran.
*Tetapi,kalau ada yang mahu siap dalam masa cepat,boleh beritahu dan berbincang.

2. Sila klik pada gambar untuk melihat gambar dengan lebih besar dan jelas.

Monday, December 7, 2009

car signage!!~~

antara car signage yg d bwk mase bazaar aritu...
sesape yg nk order car signage,blh email kite...
hrge rm7 each...mcm murah je kn..heee..cuz ni ialah handmade ye...
rasenye klu yg kt tmpt len sume printed punye kn? yg ni bkn printed... ;P
nk letak gmbr sndri pon blh...juz post kt kite gmbr tu..n hrge stil same jgk rm7..
meh2 tempah~~
=)






tp ade sorg chinese ni kn..tp speaking slanga american..so xtau la die chinese malaysia or american or die dh lame duk oversea or die blaja slang american or cmne xtau la kn...
die beli car signage yg 'muslim driver' tu...
be4 beli tu ktorg ade la borak2 sket..
lbih kurg cmni..

chinese guy : handmade??
kite : (dgn senyum yg lebar utk tarik pelanggan) yup sir..u can design ur own signage..
chinese guy : owh..nice...(dgn senyum lebar jgk..)..hmm..i like this..(die amek yg 'muslim driver' tu tnjuk kt ktorg..)..this is means bad muslim or gud muslim? haha..(die gelak..)
kite : haha..(ktorg pon same gelak jgk..) both..depends on da driver...(ktorg senyum lg..)
chinese guy : haha..i want this..(hulurkan kt kite signage tu utk kite bungkus..)
kite : ok..thanx...(diiringi dgn senyuman yg penuh tanda tnye...)

smpi skg kite tertanye2 die nk wtpe dgn signage tu...
klu bnde elok xpe...tkut klu bnde x elok plk jd kn...huhu...
mcm rase bslh plk kot cuz msukkan unsur2 agama kt signage tu..
bkn pe,kn slalu kite tgk ade car signage tulis, 'khalifah on  board'..
so,kite tuka la jd 'muslim driver'..xnk la same mcm yg dh ade tu kn...
huhu...kite x slh kn? ke slh? korg rase?
=/


9 comments:

Aneesah said...

Hmm.. bagi saya tak salah... sebab mmg niat akak just to promote Muslims / Islam macam Khalifah on Board tu lah kan.. Tapi, rasanye lain kali maybe boleh tanye customer tu, whether dia beli ni as hadiah ke, ape ke... Although tak boleh nak judge jugak, entah2 dia tu Muslim, bukan? (Boleh gak kot tanye, "Oh are you Muslim?", takdelah biadap rasanye.)

Tapi yelah, ade jugak tanggungjawab once kite dah create something and jual, so kalau boleh elakkan dari benda tu digunakan utk tujuan tak baik, kite ambillah ape2 langkah yg mampu.

Fatt.Nazz said...

aneesah, kite rase die mmg bkn muslim cuz bile die tnjuk signage yg die beli tu kt kwn die,pmpn cina,pmpn tu wt muke kt die...die gelak jek..tp ntah la kn..x blh nk agak...
tp bkn utk hadiah..dh tnye dh..
tp x kesah la kn..
ikot die la nk wt ape..rasenye nk ltk kt keta die kot..hehe...xpe la..bia la...
=)

Teruterubozu Anamae said...

assalamualaikum fatt

teringin nak beli car signage u tu tapi masih lagi takde pilihan warna and wording. my car is myvi putih, tinted macam dah gelap..

Teruterubozu Anamae said...

assalamualaikum
fat, sy berminat dgn car signage.penah respons kat awk sblm ni but sy masih lagi tak tahu warna apa yg nak n wordingnye.kereta saya kereta myvi putih n dia punya tinted mcm gelap sikit.any idea?

Fatt.Nazz said...

anamae, keta husband kite pon tinted gelap jgk..then kite try aritu,signage still nmpk..tp xde la terang mcm keta2 yg xde tinted tu kn..tp still nmpk n blh bace la ape yg tulis kt signage tu..
so,cmne? nk order? =)

Teruterubozu Anamae said...

fatt wat colour apa eh utk keta husband fatt?

Fatt.Nazz said...

anamae, sbb die lelaki,so kite wt kaler garang..yg mcm signage 'stay away' n 'try me' kt atas tu...
kaler2 oren,kuning,merah,itam...

Teruterubozu Anamae said...

oke...i'll email u later. still thinking of the wording n color. last but not least, size signage tu brp ek?

Fatt.Nazz said...

orite...
size signage tu 13cm x 13cm..
if nk besar lg pon blh...
hehe...