M U S T R E A D!!~~

1. Tempahan yg dibuat mengambil masa selama 1 hingga 2 minggu bergantung kepada kuantiti tempahan dan mengikut giliran.
*Tetapi,kalau ada yang mahu siap dalam masa cepat,boleh beritahu dan berbincang.

2. Sila klik pada gambar untuk melihat gambar dengan lebih besar dan jelas.

Sunday, June 28, 2009

yeayyy!~~

alhamdulillah~~
...akhirnye td dh tamat kurus kursus tawen dgn jayanye...
...kite dh ade sijil ni.......


(no i/c kne sorok...hee~)

...blh tawen dh...
...hehe...
~ gatai noo...
=)

Saturday, June 27, 2009

DIY corsage~~

...br lepas buat 9 corsage utk dewasa...
...n 1 je utk budak2 (what??1 je ke?)...hehe...
...x larat...lgpon x ckup bunga..
...bsok ibu g beli lg bunga utk corsage tu...
...hmm..nk tau corsage kite cmne?
...sumthing like diz...


~gmbr ihsan dr Google~

...juz tuka kn dgn roses... =)
...npe buat sndri? npe x beli?
...saje je nk kelainan..corsage yg kt kdai jual tu,mcm same je...
...lgpon,mmg nk DIY wedding kite ni...
...slagi blh DIY,kite DIY...
...hehe...
fuh~~ fenat~~


Friday, June 26, 2009

customized!~

Customer 1 - Photo frame
(frame yg ni mmg dh bebrape bulan customer ni tempah..dats y still ade kain retro pink ni..hehe~)









Customer 2 - Photo frame



huhu~

...kt right sidebar tu...byk lg yg x cross...
huhu~

Tuesday, June 23, 2009

bsok, 24 Jun 2009,tibenye 1 rejab!~~

Alhamdulillah....1 rejab tibe lg...iaitu bsok....so,kt cni kite nk share la bebrape kelebihan berpuasa di bulan Rejab ni...jom hayati bersama...

Puasa 1 hari - Seperti berpuasa 40 tahun dan mendapat keredhaan Allah serta syurga tertinggi.

Puasa 2 hari - mendapat kemuliaan besar daripada Allah dan dilipatgandakan pahalanya.

Puasa 3 hari - dijauhkan dugaan dunia oleh Allah, dijadikan sebuah parit panjang yang menghalangnya ke neraka,

Puasa 4 hari - diselamatkan daripada siksaan akhirat kelak serta fitnah Dajjal.

Puasa 5 hari - aman dari azab kubur.

Puasa 6 hari - dibangkitkan dari kubur dengan muka bercahaya.

Puasa 7 hari - Allah mengunci 7 pintu neraka jahannam baginya.

Puasa 8 hari - Allah membuka 8 pintu syurga baginya.

Puasa 9 hari - keluar dari kuburnya lalu menyeru "Laailahaillallah" dan tidak ditolak dia dari memasuki syurga.

Puasa 10 hari - Allah memperkenankan semua permintaan dan hajatnya, dijadikan hamparan perhentian di titian Siratul Mustaqim setiap satu batu dan dijadikan 2 sayap untuk terbang seperti kilat di titian Siratul Mustaqim.

Puasa 13 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 3,000 tahun.

Puasa 14 hari - Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 10,000 tahun.

Puasa 15 hari - Allah mengampunkan semua dosanya yang lalu di samping menggantikan amalan kejahatan dengan amalan kebaikan. Saidina Ali berkata bahawa fadilatnya seperti puasa 100,000 tahun.

Puasa 16 hari - dapat melihat wajah Allah di dalam syurga dan orang pertama menziarahi Allah di dalam syurga.

Puasa 19 hari - Dibina sebuah mahligai di hadapan mahligai Nabi Allah Ibrahim dan Nabi Allah Adam.

Puasa 20 hari - Allah mengampunkan segala dosanya yang lalu, dan melakukan amalan baik dengan baki umurnya.

Sesiapa yang berpuasa 3 hari dalam bulan Rejab dan beribadat pada malamnya seperti dia berpuasa 3,000 tahun, diampunkan baginya 70 dosa-dosa besar setiap hari, ditunaikan 70 hajat ketika keluar nyawa dari jasadnya, 70 hajat ketika di dalam kuburnya, 70 hajat ketika terbang suhuf (ketika Al-Quran dinaikkan ke langit), 70 hajat ketika ditimbang amalannya di Mizan, dan 70 hajat ketika melalui titian Siratul Mustaqim.

Berpuasa pada 27 Rejab (Hari Israk dan Mikraj) seperti berpuasa 60 bulan pahalanya, jika disertai dengan sedekah seumpama puasa 1,000 tahun.
Dapat meminum air sungai yang dinamakan Rejab yang mana airnya lebih putih dari susu, lebih manis daripada manisan, lebih dingin dari salji.

Setiap umat Islam yang berpuasa di bulan Rejab seperti mengerjakan ibadat seumur hidupnya. Tambahan bersedekah seperti beribadat seribu kali haji dan umrah. Dibina untuknya seribu mahligai dengan seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali.

Sedekah di bulan Rejab seumpama sedekah seribu dinar, dituliskan kepada tiap-tiap helai bulu romanya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat dan dihapuskan seribu kejahatan serta dijauhkan daripada api Neraka.


Rejab bulan Allah, Sya'aban bulan Rasulullah. S.A.W, Ramadhan bulan umat Rasulullah S.A.W.
Rejab adalah bulan menabur benih, Sya'aban bulan menyiram tanaman manakala Ramadhan bulan menuai.
Amalan di dalam bulan Rejab menyucikan badan, Sya'aban menyucikan hati manakala Ramadhan menyucikan roh.
Rejab adalah bulan maghfirah (keampunan), Sya'aban bulan syafaat manakala Ramadhan bulan menggandakan kebajikan.
Rejab adalah bulan taubat, Sya'aban bulan muhibbah manakala Ramadhan bulan dilimpahi pahala amalan yang banyak.

Marilah kite memanfaatkan kelebihan2 di bulan Rejab ini...
InsyaAllah...

customized!~~

Customer 1 - Photo frame & Car signage







Customer 2 - Car signage





Customer 3 - Car signage



Monday, June 22, 2009

my wedding colour scheme!~~




ok x? =)
...juz nk kan da sweetness of da majlis...
...xnk serabut2 dgn kaler yg pekat2...


utk sepupu sepapat n makcik2!~

...kn ade family gathering kn...
...so,bg la frame... ...ni antaranye... ...yg lain2 sume basic frame mcm bese je..so,xyah tayang la kt cni ye... ...hehe...


(yg ni size 8R photo..lbih kurg size A4 laa..)


(yg ni size 3R photo..sllaunye buat yg besar tu kn..tp yg ni version kecik..)


Saturday, June 20, 2009

order kek utk arini!~~

...kite order 2 kek kt mimiebakery.blogspot.com (blog sndri..haha!)...
...ade family gathering sket...(tp x sume dtg..ade yg ade hal)...


(ni yg kecik)


(ni yg besar)

Friday, June 19, 2009

Even bnde ni dh bese n dh lame tau,tp nk letak jgk..haha!~~


Kajian ni dibuat o Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah

MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan.



Pssssstt: ade jgk yg btl tu...hehehe~~

Wednesday, June 17, 2009

customized frames!~ customized signages!~

Customer 1 - Photo frame







Customer 2 - Photo frame & car signage













Customer 3 - Photo frame





Customer 4 - Car signage





Customer 5 - Photo frame





Wednesday, June 10, 2009

heee!~

mintak maaf ye if blog ni tibe2 je jd blog tawen kite...haha!~
act,nk bukak lg 1 blog utk wedding preparation ni kn...
tp mls la...so,kite msukkan dlm blog ni je la..cuz bknnye kite nk tnjuk preparation sume...
xnk tnjuk sume cuz nnt x surprise la...nnt org dh tau dorg dpt guest souvenir ape time tawen tu nnt...hehe....(juz kidding)~~
lgpon,xde la byk pon kite nk tnjuk pape..juz nk ltk checklist n coutdown kt side bar tu..sng sket...hehe~
ok sume...enjoy my blog yaaa....
=))

award lg!~~




thanx a lot to kak Mas @ Via from sew n stitch!~~~
yeayyyy!~~~


Monday, June 8, 2009

oh! tidak!~

skg masenye utk bergerak pantas...
(LAGU TEMANYE..'WONDERPETS'..APE YG PNTING,KERJAAASAMA...)
...kerna ape?
kerna date tawen d cpt kn...
...waahhhh!!~~
dr bln december, d cptkn jd bln october ni...
...insyaAllah....amin.....
doakn yg baik2 ye utk ktorg.... =)

then...psl mydecorart ni...
...mule2 tu,ingtkn nk stop dr skg ni tau
dh x trime order smpi la abes majlis...
...cuz bz nk wt wedding preparation kn
tp kn...kecian plk kt customer yg nk tempah tu...
...so,kite pon x jd tutup order...
tp..ade syaratnye...
still blh tempah,tp dateline die x blh cpt2 la ye...
...means,stil kne tgu dlm mase 2 - 3 weeks
klu nk dlm mase seminggu n kurg dr seminggu,
mintak maaf byk2...x d trime ye...
...hope fhm...
=))

Saturday, June 6, 2009

ready-made frame berangkai!~~

seperti yg ade kt dlm blog kite ni...
...entry 'THURSDAY, MAY 21, 2009'
customer tu still snyp smpi skg...
...so,mybe die x jd kot beli frame ni
jd,frame ni terbuka kpd org rmi...
...sape nk beli,sile sms terus kpd kite ye
email x d lyn tau utk beli frame berangkai ni...
...hehe...jgn mrh ye...
mcm game plk...
=)



~Frame berangkai 4R photo size~


RM 16 (not including postage)

SOLD!!

~ALL MY BELOVED FOLLOWERS!!~



...THANX A LOT CUZ NK FOLLOW BLOG KITE YG X SEBRAPE NI...

...HEHE...

...X SGKE SBENANYE DH 56 FOLLOWERS @ FANS...

...MYBE ADE ORG YG RASE JUMLAH TU SIKIT JE KN...

...TP BG KITE,WAHH!~~ SUPERB!~~

...ALHAMDULILLAH...
...THANX A LOT YAA TO ALL MY BELOVED FOLLOWERS...

...NNT KITE AKAN BG SIKIT GIVE-AWAY KPD FOLLOWER2 KITE NI...

...SEBANYAK 5 FOLLOWER YG BERTUAH AKAN TERPILIH UTK DPT GIVE-AWAY NI...

...YEEHAAAAAA!!~~

...SO,SESAPE YG BKN FOLLOWER KITE,TP NK TRY JGK DPT GIVE-AWAY,
SILE LA JD FOLLOWER KITE DLU...

...HEHE...

..DATE GIVE-AWAY AKAN DIBERITAHU NNT...

...NI BLM START LAGI...

...BARU NK WAR-WAR KAN...

..HAHA...

AGAIN...THANX SO VERY MUCH TO ALL MY BELOVED FOLLOWERS!!~~


Wednesday, June 3, 2009

customized frames n car signage!~~

Customer 1 - Frame berangkai
(very da colourful..hehe..)




riben atas kaler kuning...


riben kanan kaler pink,riben kiri kaler biru...



Customer 2 - Photo frame n car signage









Customer 3 - Photo frame





Customer 4 - Car signage





Customer 5 - Car signage





Customer 6 - Car signage
(x ltk getah lg,tp x sabo nk amek gmbr..hee..)





Customer 7 - Photo frame





Tuesday, June 2, 2009

EMERGENCY LEAVE!~~

MY DECOR ART EMERGENCY LEAVE FOR 3 - 4 DAYS!~~

NK TEMPAH KE PAPE KE,BG KT EMAIL YE...
...AFTA CUTI TU KITE CHECK..
HARAP BERSABAR YE SEMUA...
LOVE YA ALL!~~



LOVE,
~FATT~

X JADI LORRRR...
...SY MASIH D CNI
HEHEHE...
...MARI MARI TEMPAH
=))